EBIS slaví 30 úspěšných let na trhu...
Bezpečnost je vždy nadbytečná, dokud jí není málo.

Klíčový depozit - pojem, který musíte znát

Aktuálním trendem v oblasti klíčového a předmětového hospodářství je chytrá správa a zvýšení nároků na zabezpečení uložení klíčů resp. drobných předmětů, přičemž je skloňován pojem "Klíčový depozit".

V souvislosti s tímto trendem přichází na český trh elektronický klíčový depozit KeyWatcher od amerického výrobce Morse Watchmans, který kromě zmíněného elektronického zabezpečení disponuje i mechanickým. S klidem tak můžete uložit nejen klíče, ale i menší předměty jako např. kreditní/přístupové karty, zbraně či drobnou elektroniku.

Nyní k samotným funkcím a vlastnostem klíčového depozitu KeyWatcher. Jedna z hlavních funkcí je právě zmíněné zabezpečení uložených klíčů, resp. předmětů, což podporuje hned několik bezpečnostních prvků - prvním je identifikace uživatele ať už pomocí karty, otisku prstu či pravidla 2 i 3 osob vždy v kombinaci s PIN kódem. Dalším bezpečnostním prvkem je samotné robustní mechanické provedení depozitu, které odolává vnějšímu poškození. V neposlední řadě je důležitým bezpečnostním prvkem, také samotné uložení klíče, resp. svazku klíčů pomocí systému Smart Key, který zabraňuje násilnému či neoprávněnému vyjmutí a zaznamenává informace o těchto incidentech. V případě oprávněného vyjmutí také ukládá informaci a může ji zaslat administrátorovi pro kontrolu, kdo, kdy a kde si vypůjčil klíče a dejme tomu i z jakého důvodu.

Z toho vyplývá další funkce, kterou je samotná správa uložených klíčů. Pověřený administrátor má okamžitý přehled o pohybu klíčů, ať už díky přehledu v rámci softwaru či notifikací pomocí SMS či e-mailu. Součástí správy je také možnost přidělit daným uživatelům pouze omezený přístup k určitým klíčům a lze také provádět rezervace klíčů na určitý čas pro určitou osobu. Software umožňuje správu až 14.400 klíčů a 10.000 uživatelů.

Důležitou funkcí, resp. vlastností, je také možnost integrace depozitu do stávajícího systému zabezpečení a centralizované propojení všech depozitů v rámci společnosti a eventuálně i jejích poboček. Klíč si tak můžeme vyzvednout např. na sídle společnosti v Brně a vrátit jej na pobočce např. v Ostravě. Zákazník si může také svůj depozit přizpůsobit, dle svých požadavků a možností díky modularitě celého systému, která umožňuje kombinovat v rámci jednoho depozitu hned několik typů modulů pro uložení klíčů, karet či jiných drobných předmětů.

Díky výše zmíněným funkcím a vlastnostem najde klíčový depozit snadno uplatnění v různých oblastech od průmyslových zón a areálů, přes dohledová a datová centra až po budovy státní správy a státní bezpečnostní sféry. Využít jej lze i ve zdravotnictví, fleet managementu, facility managementu, zábavním průmyslu, atd.


Klíčový depozit